181 ₴
171,95 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 249 грн
Кабачок Грибовський має середньоранній термін дозрівання – від посадки насіння в грунт до збирання перших плодів у середньому минає 45-60 днів. На рослині плоди формуються протягом 35-40 діб. Форма рослини – кущова з великою кількістю пагонів. Самі кущі добре розвинені та утворені із сильних розлогих гілок. Головне стебло відрізняється великими розмірами та стелиться по землі. Вся рослина покрита опушенням у вигляді шипів. Сорт дводомний, тому на рослині є квіти чоловічого та жіночого роду. На відміну від жіночих квіток, чоловічі позбавлені потовщення на квітконіжці. Запилення відбувається за допомогою комах. Рослина формує плоди овальної витягнутої форми вагою від 700 г до 1.3 кг, довжиною від 20 до 25 см салатового кольору. Шкірка тверда, м'якоть плоду смачна і соковита, біла з насінням кремового кольору. Сорт не боїться низки захворювань, які становлять небезпеку для інших представників сімейства гарбузових, до них відноситься бактеріоз, плодова гниль і борошниста роса. Плоди добре підходять для всіх видів кулінарних страв.
Насіння кабачка Грибовський рекомендується садити на добре освітлену ділянку у травні місяці, коли пройдуть весняні заморозки. Насіння садять у зволожений грунт, прогрітий до температури +15°C. У лунки глибиною 5-7 см засипають по жмені перегною, перемішаного з невеликою кількістю золи. Потім лунки поливають відстояною водою кімнатної температури і кладуть у них по 2-3 насінини. Коли сходи проростуть, слабкі паростки потрібно видалити. Посадку можна проводити квадратно-гніздовим способом, при цьому лунки розміщують по кутах квадрата 70х70 сантиметрів. Оптимальна густота – 3 сіянці на 1 м2 грядки. Кущі при цьому не затіняють один одного і не конкурують за поживні речовини. Протягом періоду вегетації кабачки необхідно регулярно поливати, не допускаючи пересихання грунту та утворення кірки, а також своєчасно видаляти бур'яни. У період цвітіння та зав'язування плодів частоту поливу можна збільшити, проте надлишок вологи допускати не можна – це може призвести до гнилі коріння. Оптимальною для розвитку плодів температура в межах +18...+22°C.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Кабачок |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Грибовський |
Група стиглості | Середньорання |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 1000 г |
Колір плоду | Салатовий |
Виробник | Велес |
Країна виробник | Україна |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Польові |
Строки посіву | Квітень, Травень, Червень |
Строки дозрівання | 60 дн |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 500 г |
Зберігання | |
Термін зберігання | 36 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Максимальна температура зберігання | 30 град. |
Особливості | |
Особливості | Сорт стійкий до захворювань |