216 ₴
209,52 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 299 грн
Ранньостиглий кущовий сорт кабачка вирощують як у відкритому, так і в захищеному грунті. Сорт Гайдамака має період дозрівання від сходів до першого збирання плодів – 38-42 дні. Компактна рослина формує плід циліндричної форми, прямий або трохи вигнутий з ребристістю біля плодоніжки, світло-зеленого кольору. Довжина кабачка досягає 25 см плодів, середня вага - від 500 до 900 грам. Плоди наділені світлою шкіркою і щільною м'якоттю з дрібним насінням. Сорт відносно стійкий до борошнистої роси, має підвищений вміст сухих речовин та відмінні смакові якості. Кабачок Гайдамака використовують у домашній кулінарії для приготування гарнірів та консервації.
Добрими попередниками для кабачка є картопля, цибуля, томати чи баклажани. Для посадки вибирають відкрите добре освітлене місце. Висадку насіння проводять наприкінці травня-на початку червня, коли мине загроза заморозків, земля при цьому повинна прогрітися до температури +15°C. У лунки садять одразу по кілька насінин. Якщо в одній лунці зійшло все насіння, то варто залишити тільки найсильніший паросток, а решту потрібно акуратно видалити. При посадці необхідно дотримуватися рекомендованої відстані між кущами - не менше 60 см. Сорт Гайдамака досить невимогливий до догляду, проте йому потрібен регулярний полив, без сильного перезволоження грунту та своєчасне розпушування. Лити воду потрібно під корінь, а щоб не згнили зрілі кабачки, підкладіть під них підкладку, яка не намокає - дошку або шматок шиферу. Оптимальною для розвитку плодів температура в межах +18...+22°C.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Кабачок |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Гайдамака |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 700 г |
Колір плоду | Салатовий |
Виробник | Велес |
Країна виробник | Україна |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Польові |
Строки посіву | Квітень, Травень, Червень |
Строки дозрівання | 42 дн |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 500 г |
Зберігання | |
Термін зберігання | 36 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Максимальна температура зберігання | 30 град. |
Особливості | |
Особливості | Плоди наділені м'якоттю з дрібним насінням |