166 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 299 грн
Середньостиглий сорт озимого часнику Любаша є одним з найкращих сортів, виведених в Україні. Вегетаційний період культури становить 95-110 днів. Часник даного сорту відрізняється доброю морозостійкістю, стійкістю до посухи та чудово зберігає товарні якості при транспортуванні та тривалому зберіганні – до 10 місяців. Рослина має добре розвинену кореневу систему, листя подовжене, темно-зеленого кольору з легким восковим нальотом, щільно розташоване одне до одного. Середня довжина листя - 35-45 см, ширина - від 1.5 до 2.5 см. Висота рослини у стрілці становить близько 1.5 м. Культура формує цибулини округлої форми, середньою вагою від 80 до 150 грам, білого кольору з легкими бузковими прожилками. Кількість зубків 4-7, середня вага зубка – близько 15-20 грам. Сорт Любаша характеризується доброю стабільною врожайністю, з 1 га можна зібрати до 15-20 тонн. Культура даного сорту стійка до захворювань фузаріозу та шийкової гнилі. Часник Любаша має гострий, насичений ароматний смак, його можна використовувати в сирому вигляді для приготування салатів, а також для приготування гарнірів, консервації та сушіння.
Любаша відноситься до озимих сортів та висаджується восени, як правило, з кінця жовтня до середини листопада, за кілька тижнів до перших заморозків. Часник сівок при нестачі снігу може вимерзнути, тож необхідно мульчувати ґрунт. У теплу пору року Любаші потрібне сонячне місце, в тіні цей сорт розвивається недостатньо добре. Якщо висаджувати часник навесні, це роблять до середини квітня – поміщають матеріал у вологу після танення снігів землю. Часник даного сорту не вимогливий до типу ґрунту. Температура повітря повинна бути не вище +4-5°C. Цього достатньо, щоби зубчики укорінилися. Оскільки Любаша - великий часник, йому потрібно багато місця, його висіють під зиму в ряди з проміжком 35-45 см, поміщаючи зубчики на глибину 7-9 см. Борозни не поливають, засипають землею і мульчують соломою або агроволокном. Укривний матеріал знімають тоді, коли зійде сніг. Починаючи з перших днів квітня і до третьої декади червня, коли часник пустить молоді пагони – стрілки, грядки рясно зволожуються, щоб ґрунт не пересихав. Влітку можна скоротити полив до 1-2 разів на тиждень. Коли у червні з'являються пагони та досягнуть довжини 9-11 см, стрілки відщипують. За два тижні до остаточного дозрівання поливи повністю припиняють, щоб земля підсохла, що полегшить збору врожаю.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Часник |
Тип продукції | Посадковий |
Сорт/Гібрид | Любаша |
Група стиглості | Середньостигла |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 100 г |
Колір плоду | Білий |
Виробник | Всесвіт |
Країна виробник | Україна |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Середньорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки посіву | Квітень, Травень, Жовтень, Листопад |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 500 г |
Зберігання | |
Термін зберігання | 6 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Максимальна температура зберігання | 25 град. |
Користувальницькі характеристики | |
Особливості | Культура стійка до захворювань, невибаглива в вирощуванні |