45 ₴
42,75 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 299 грн
Середньопізній, високоврожайний гібрид білокачанної капусти Топма має період дозрівання - 75-83 дні. Цей сорт придатний для вирощування у відкритому ґрунті. Культура даного сорту має високу врожайність, сорт Топма підходить як для промислового вирощування, так і для посіву на присадибних ділянках. Рослина утворює качани округлої форми з щільною структурою і маленькою ніжкою. Листя темно-зеленого кольору із щільним восковим нальотом. Середня вага голівки капусти сягає 1.5-3 кг. Голівки мають добрий товарний вигляд. Врожай чудово транспортується, плоди під час зберігання не втрачають своєї соковитості та товарного вигляду. Сорт стійкий до фузаріозу та перепадів температур. Капуста сорту Топма використовується для приготування салатів, гарячих страв або квашення.
Насіння білокачанної капусти зазвичай висівають за 4-6 тижнів до передбачуваної пересадки розсади у відкритий грунт, на глибину приблизно 0.5-1 см. Оптимальна температура для пророщування насіння - близько 18-20 °C. Після проростання насіння можна підтримувати температуру близько 15-17 °C вдень і 10-12 °C вночі, щоб стимулювати міцний ріст розсади. Висаджують розсаду капусти Топма в ґрунт – з кінця травня – на початку червня. Сіянці готові до висадки тоді, коли на них з'являється кілька повноцінних листків. Крім того, висота такої рослини має бути не менше 15 см. Білокачанну капусту вирощують рядовим способом за схемою 50-60 см відстань між рядами, 40-50 см - між рослинами або квадратно-гніздовим методом 50х50 см. При загущенні до певної межі збільшується врожай з одиниці площі, проте можуть зменшитися розміри кочанів. Капуста потребує регулярного поливу, без перезволоження ґрунту та застою води.
Посадку капусти бажано проводити у похмурий день. У зроблені наперед поглиблення виливають 0.7-1 л теплої води. У разі посадки розсадою кожен сіянець переносять у лунку з комом землі. Розташовують рослину в ямці так, щоб перший листок знаходився чітко над поверхнею землі. Далі ґрунт навколо кореневої системи трохи утрамбовують, а зверху вологий шар присипають сухим грунтом. Після закінчення посадки земляний шар між рядами необхідно розпушити. Така процедура посилить приплив кисню до коріння рослин.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Капуста |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Топма |
Група стиглості | Середньопізня |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 2 г |
Колір плоду | Салатовий |
Виробник | Rijk Zwaan |
Країна виробник | Голландія |
Насіння в упаковці | 20 шт. |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки посіву | Квітень, Травень, Червень |
Строки дозрівання | 83 дн |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Зберігання | |
Термін зберігання | 36 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Максимальна температура зберігання | 20 град. |
Максимальна вологість | 60 % |
Користувальницькі характеристики | |
Особливості | Володіє гарною лежкістю |