47 ₴/кг
36 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 299 грн
Залізний купорос або сульфат заліза-II є антисептичним, фунгіцидним засобом, що дозволяє боротися з гниллю, пліснявою, грибковими захворюваннями рослин, а також ефективно знищувати мохи та лишайники на деревах. Основна діюча речовина препарату - сульфат заліза FeSO4, що добре розчиняється у воді, має контактний механізм дії, період захисту в середньому становить 10-14 днів. Цей препарат – єдине добриво, що містить у доступному для рослин вигляді залізо. При недостатньому надходженні такого мікроелемента відбувається передчасне пожовтіння та відмирання молодих пагонів. Заповнити вміст заліза в рослинах можна, здійснюючи обприскування дерев розчином купоросу. Залізний купорос затримує розпускання бруньок приблизно на тиждень, тому обробка 3-4% розчином до початку вегетації допомагає пережити період весняних заморозків. Обприскувати дерева та чагарники можна лише навесні чи восени – до розпускання бруньок або після листопада та оголення гілок. Залізний купорос не застосовується як добриво і для лікування інфекцій по зеленому листку, оскільки може викликати опіки тканин листка. Його можна використовувати як підживлення під перекопування ґрунту, для добрива під корінь. Розчин залізного купоросу ефективний у боротьбі проти лишайників та мохів, що з'являються на стовбурах плодових дерев. У такому разі рекомендується застосовувати суміш, що складається із зольної витяжки та розчину сірчанокислого заліза в концентрації 5%. Обробку виконують після опадання листя з уражених дерев шляхом обмазування або обприскування. Даний засіб також ефективний для обробки дерев'яних конструкцій: альтанок і терас з дерева, настилів, лазень, парканів. Сульфат заліза не захищає від бактеріальних інфекцій, практично не використовується у кімнатному квітникарстві. Залізний купорос ефективно використовується для захисту груші, яблуні, сливи, вишні, персика, абрикоса, винограду, троянд, малини, полуниці від ряду захворювань: альтернаріозу, антракнозу, кокомікозу, клястероспоріозу, стовбурових і кореневих гнилей, чорної плямистості, мілдью, оідіуму, іржі та інших грибкових захворювань.
Особливості застосування |
Норма витрати |
Для кісточкових культур: сливи, вишні, абрикоси, персики, черешня, аличі обприскування виробляють перед укриттям по голих гілках або лозі, проти мохів, лишайників, гнилей і грибкових захворювань |
Робочий розчин (3% розчин): 300 г на 10 л води |
Для насінних культур: яблуні, груші, айви проти мохів, лишайників, гнилей і грибкових захворювань | 4-5% робочий розчин: 400-500 г порошку залізного купоросу на 10 л води з нормою витрати близько 10-15 л на 100 м2 |
Для винограду проти: мілдью, антракнозу, бактеріального раку, плямистого некрозу, борошнистого червця, виноградної подушечниці, оідіуму та ін. | Робочий 5% розчин: 500 г на 10 л води |
Використовується як мікродобрива: позакореневе підживлення залізним купоросом. Обприскувати 1 раз на 4 роки обов'язкова профілактична обробка саду. | Робочий 5% розчин: 500 г на 10 л води |
Використовується як антисептик для дезінфекції та усунення неприємних запахів вигрібних ям, літніх туалетів, звалища. | 500 г на 10 л води |
Використовується для дезінфекції дерев'яних конструкцій: бесідок, терас, настилів, лазень, парканів. Обробку роблять 5% розчином залізного купоросу за допомогою кисті. | 500 г на 10 л води |
Основні | |
---|---|
Характер дії пестициду | Суцільного |
Препаративна форма | Гранули |
Хімічний склад | Неорганічні |
Захворювання рослини | Бактеріальний рак, Альтернаріоз, Антракноз, Клястероспоріоз, Мілдью, Борошниста роса, Моніліоз, Макроспоріоз, Парша, Оїдіум, Кокомікоз, Чорна гниль, Сіра гниль |
Мінімальна температура ефективної дії | 5 град. |
Максимальна температура ефективної дії | 30 град. |
Вміст діючої речовини | Сульфат заліза |
Виробник | Добриня |
Країна виробник | Україна |
Оброблювані культури. | Яблуня, Груша, Айва, Слива, Вишня, Персик, Черешня, Виноград |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1 кг |
Об`єм | 1 л |
Зберігання | |
Термін зберігання | 90 міс |
Максимальна температура зберігання | 30 град. |
Користувальницькі характеристики | |
Тип впливу на організм | Контактні |
Оброблювані культури | Груша, яблуня, злива, вишня, персик, абрикос, виноград, троянди, малина, клубника |
Особливості | Термін придатності необмежений |